قیمت بیت کوین پس از افزایش به ۳۷۹۰۰ دلار در تاریخ ۹ نوامبر، بار دیگر با عقبگرد مواجه شده و به کانال ۳۶ هزار دلار بازگشت.
بر اساس این گزارش، دلیل اصلی این عقبگرد انتظار سرمایهگذاران برای انتشار شاخص CPI در امریکا طی هفته جاری بوده و به نظر میرسد پیش از انتشار آمار رسمی این شاخص، بازار در نوعی رکود و ثبات نسبی قیمت به سر ببرد.
بیت کوین یک رمزارز دیجیتال است که در سال ۲۰۰۹ توسط شخص یا گروهی با نام ساتوشی ناکاموتو ابداع شد. این رمزارز بر مبنای فناوری بلاکچین کار میکند و تمامی تراکنشها در شبکه بیت کوین ثبت میشود. بیت کوین از دو کلید که نوعی رمزنگاری را انجام میدهد استفاده میکند: یک کلید خصوصی که کاربران از آن برای امضای تراکنشها استفاده میکنند و یک کلید عمومی که برای تأیید این امضاها توسط شبکه بیت کوین مورد استفاده قرار میگیرد. ارزش بیت کوین بر اساس عرضه و تقاضا برقرار میشود و قیمت آن ممکن است متغیر باشد. همچنین، بیت کوین میتواند به عنوان یک سرمایهگذاری مورد استفاده قرار گیرد.
پیشبینی کارشناسان این است که نرخ افزایش هزینه زندگی در امریکا به عنوان اقتصاد نخست جهان، برای ماه اکتبر حدود ۰.۱ درصد اعلام شود. اگرچه این رقم در ماه سپتامبر حدود ۰.۴ درصد بوده و عملکرد فدرال رزرو در مسیر کاهش تورم نسبتا موفقیت آمیز قلمداد میشود؛ اما باید دید که تصمیم جروم پاول رئیس بزرگترین نهاد اقتصادی ایالات متحده در خصوص ادامه سیاست افزایش نرخ بهره بانکی و یا توقف آن چه خواهد بود.
علیرغم تردید سرمایهگذاران بازار رمزارزها باید به این نکته نیز اشاره کرد که علیرغم ریزش اخیر قیمت، سرمایهگذاران طی هفته گذشته حدود ۵ درصد سود حاصل از سرمایهگذاری بر روی بیت کوین را به خود تخصیص داده و همچنین، افزایش قیمت تا مرز ۳۸ هزار دلار نیز بالاترین میزان قیمت بیت کوین از میسال ۲۰۲۲ به این سو محسوب میشود؛ لذا تصور عمومی بر این است که بازار رمزارزها پس از انتشار شاخص CPI از سوی فدرال رزرو باید شاهد حرکتی جدید بوده و از رکود موقت فعلی خارج شود.